IX

3.-7. SYYSKUUTA 2024

Jorma Panula

IX Jorma Panulan Kansainvälinen Kapellimestarikilpailu

3.-7. syyskuuta 2024

Jorma Panulan kapellimestarikilpailu on yksi Euroopan maineikkaimmista kapellimestarikilpailuista. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 1999 ja sen jälkeen joka kolmas vuosi. Nyt kilpailu järjestetään yhdeksännen kerran Vaasassa. Kapellimestari, säveltäjä ja akateemikko Jorma Panula on toiminut kilpailun taiteellisena johtajana ja tuomariston puheenjohtajana sen alusta asti.

Tänä vuonna tuomaristossa ovat Jorma Panula, puheenjohtaja, kapellimestari Ed Spanjaard (Alankomaat), kapellimestari Maria Badstue (Tanska), kapellimestari Mikko Franck (Suomi) ja kapellimestari Vytautas Lukočius (Liettua). Kilpailun orkesterit ovat Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä Sinfonia.

Vaasan kaupunki sijaitsee Suomen länsirannikolla Pohjanmaan maakunnassa. Kaupungintalon juhlasalissa järjestetään Jorma Panulan kansainvälinen kapellimestarikilpailu yhdeksättä kertaa. Klassisella musiikilla on pitkät perinteet Vaasan historiassa. Kaupungintalossa on vuodesta 1883 lähtien järjestetty konsertteja ja iltamia Armas Järnefeltin, Toivo Kuulan, Jean Sibeliuksen ja monien muiden säveltäjien ja kapellimestarien kanssa. Talon kamarimusiikkisalissa on yhä Suomen vanhin dokumentoitu Steinway & Son -flyygeli.

Lue lisää

Uutiset

VIELÄ VOI HAKEA! – OHJELMISTO!

Hakuportaali yhdeksänteen Jorma Panula kansainväliseen kapellimestarikilpailuun 3.–7.9.2024 on avoinna 29.2.2024 saakka.

Vielä kuukausi jäljellä hakea ensimmäiseen JORMA PANULA MINIKAPU – kapellimestarikilpailuun nuorille 4.–7.9.2024

Hakuportaali ensimmäiseen MINIKAPU – nuorten kapellimestarikilpailuun on avoinna verkossa 29.2.2024 asti.

IX JORMA PANULAN KANSAINVÄLINEN KAPELLIMESTARIKILPAILU 3-7.9.2024

Viljo ja Maire Vuorion Säätiö on aloittanut yhdeksännen Vaasassa järjestettävän JORMA PANULAN KANSAINVÄLINEN KAPELLIMESTARIKILPAILUN 3.–7.9.2024 suunnittelun.

UUSI KILPAILU NUORILLE KAPELLIMESTAREILLE 4-7.9.2024

Ensimmäistä kertaa koskaan professori ja akateemikko Jorma Panula panee alulle uuden kapellimestarikilpailun erityisesti nuorille ja lahjakkaille kapellimestareille: JORMA PANULA MINIKAPUKILPAILUN, vuonna 2024.

Hakuaika avoinna 1.12.2023.–29.2.2024


Jorma Panula

JORMA PANULA MINIKAPU-KILPAILU

4.-7.9.2024

Maestro Jorma Panula on pannut alulle uuden nuorille opiskelijoille suunnatun kilpailun varmistaakseen kiinnostuksen orkesterijohtamiseen jatkuvan. Nuorten kilpailu järjestetään nyt ensimmäisen kerran historiassa Vaasassa samaan aikaan kuin Jorma Panula Kansainvälinen Kapellimestarikilpailu.

Kilpailun toivotaan lisäävän nuorten kiinnostusta orkesterijohtamiseen ammattina. Nuoret kilpailijat pystyvät jo kilpailuun osallistumalla lisäämään näkyvyyttään ja toivottavasti löytämään uusia avoimia ovia.

Lue lisää

Yhteystiedot

Monica Johnson
Tuottaja
+358 (0)50 911 33 49
monica.johnson@panulacompetition.fi

Kilpailutoimisto sijaitsee Vaasan kaupungintalossa kilpailukauden aikana.
Katuosoite: Senaatinkatu 1, 65100 VAASA
Postiosoite: PO Box 3, FI-65101 VAASA
info@panulacompetition.fi
panulacompetition.fi