IX

3.-7. SYYSKUUTA 2024

Jorma Panula

IX Jorma Panulan Kansainvälinen Kapellimestarikilpailu

3.-7. syyskuuta 2024

Jorma Panulan kapellimestarikilpailu on yksi Euroopan maineikkaimmista kapellimestarikilpailuista. Ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 1999 ja sen jälkeen joka kolmas vuosi. Nyt kilpailu järjestetään yhdeksännen kerran Vaasassa. Kapellimestari, säveltäjä ja akateemikko Jorma Panula on toiminut kilpailun taiteellisena johtajana ja tuomariston puheenjohtajana sen alusta asti.

Tänä vuonna tuomaristossa ovat Jorma Panula, puheenjohtaja, kapellimestari Ed Spanjaard (Alankomaat), kapellimestari Maria Badstue (Tanska), kapellimestari Mikko Franck (Suomi) ja kapellimestari Vytautas Lukočius (Liettua). Kilpailun orkesterit ovat Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä Sinfonia.

Vaasan kaupunki sijaitsee Suomen länsirannikolla Pohjanmaan maakunnassa. Kaupungintalon juhlasalissa järjestetään Jorma Panulan kansainvälinen kapellimestarikilpailu yhdeksättä kertaa. Klassisella musiikilla on pitkät perinteet Vaasan historiassa. Kaupungintalossa on vuodesta 1883 lähtien järjestetty konsertteja ja iltamia Armas Järnefeltin, Toivo Kuulan, Jean Sibeliuksen ja monien muiden säveltäjien ja kapellimestarien kanssa. Talon kamarimusiikkisalissa on yhä Suomen vanhin dokumentoitu Steinway & Son -flyygeli.

Lue lisää

Uutiset

PANULAKILPAILUN LIPUT NYT MYYNNISSÄ!

PANULAKILPAILUN LIPUT NYT MYYNNISSÄ!

Yksi Euroopan arvostetuimmista kapellimestarikilpailuista, Jorma Panulan kansainvälinen kapellimestarikilpailu järjestetään yhdeksättä kertaa Vaasassa 4.–8. syyskuuta 2024. Neljä päivää kestävään kilpailuun on hakenut noin 150 hakijaa eri puolilta Eurooppaa.....

KAPELLIMESTARIKILPAILUN KILPAILIJAT ON VALITTU

KAPELLIMESTARIKILPAILUN KILPAILIJAT ON VALITTU

Yhdeksänteen 3.–7.9.2024 järjestettävään kansainväliseen kilpailuun saapui määräaikaan (29.2.) mennessä 147 hakukriteerit täyttävää hakemusta 21 Euroopan maasta. Eniten hakemuksia kilpailuun tuli...

HAKUAIKA PÄÄTTYI! kuva: Svenna Martens

HAKUAIKA PÄÄTTYI!

Hakuportaali 9. Jorma Panula Kansainväliseen kapellimestarikilpailuun 3.-7.9.2024 ja ensimmäiseen Jorma Panula MINIKAPU Juniori Kapellimestarikilpailuun 4.-7.9.2024 on suljettu.

VIELÄ VOI HAKEA! – OHJELMISTO!

Hakuportaali yhdeksänteen Jorma Panula kansainväliseen kapellimestarikilpailuun 3.–7.9.2024 on avoinna 29.2.2024 saakka.


Jorma Panula

JORMA PANULA MINIKAPU-KILPAILU

4.-7.9.2024

Maestro Jorma Panula on pannut alulle uuden nuorille opiskelijoille suunnatun kilpailun varmistaakseen kiinnostuksen orkesterijohtamiseen jatkuvan. Nuorten kilpailu järjestetään nyt ensimmäisen kerran historiassa Vaasassa samaan aikaan kuin Jorma Panula Kansainvälinen Kapellimestarikilpailu.

Kilpailun toivotaan lisäävän nuorten kiinnostusta orkesterijohtamiseen ammattina. Nuoret kilpailijat pystyvät jo kilpailuun osallistumalla lisäämään näkyvyyttään ja toivottavasti löytämään uusia avoimia ovia.

Lue lisää

Yhteystiedot

Monica Johnson
Tuottaja
+358 (0)50 911 33 49
monica.johnson@panulacompetition.fi

Kilpailutoimisto sijaitsee Vaasan kaupungintalossa kilpailukauden aikana.
Katuosoite: Senaatinkatu 1, 65100 VAASA
Postiosoite: PO Box 3, FI-65101 VAASA
info@panulacompetition.fi
panulacompetition.fi