Kilpailun voittajat 2021

Akkreditointilomake

Pyydämme ystävällisesti kaikki median edustajat käyttämään akkreditointilomaketta.

Lomake aktivoidaan kohta.


Mediainfo

Monica Johnson
Tuottaja
monica.johnson@panulacompetition.fi

Mediapankki

Lehdistötiedotteet

Lehdistötiedot 3.5.2024

Lehdistötiedot 9.1.2024

IX JORMA PANULAN KANSAINVäLINEN KAPELLIMESTARIKILPAILU 3.-7.9.2024.

Viljo ja Maire Vuorion Säätiö on aloittanut yhdeksännen kansainvälisen Jorma Panula –kapellimestarikilpailun suunnittelun. Se järjestetään Vaasassa 3.-7.9.2024. Kilpailun ajankohta on perinteisesti ollut marraskuussa, mutta nyt se on siirretty syyskuun ensimmäiselle viikolle. Ajatuksena on hyödyntää Vaasanseudun kaunista ympäristöä ja tuoda kilpailu pois marraskuun pimeydestä aikaan, jolloin useimpien orkestereiden syyskausi ei ole vielä alkanut.

Professori Jorma Panula on jälleen valinnut nimekkäitä jäseniä kilpailun tuomaristoon. Hänen itsensä lisäksi siihen kuuluvat professori Ed Spanjaard Alankomaista, kapellimestarit Maria Badstue Tanskasta, Vytautas Lukočius Liettuasta ja Mikko Franck Suomesta. Kaikki tuomariston jäsenet ovat ansioituneita taiteilijoita, ja heillä on pitkä kokemus orkesterin johtamisesta ja kapellimestareiden kouluttamisesta. Tuomariston sihteerinä toimii musiikin johtaja Michael Claussen.

Kilpailuun voivat osallistua EU-maiden ja kaikkien pohjoismaiden kansalaisten lisäksi Sveitsin ja Iso-Britannian kansalaiset. Osanottajien yläikäraja on 40 vuotta. Kilpailun hakuaika on 1.12.2023-29.2.2024, minkä jälkeen hakijoista 20 valitaan kilpailuun videokarsinnan perusteella. Kilpailuorkestereina ovat toimineet vuodesta 2003 lähtien Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä Sinfonia, ja niin tälläkin kertaa.

Hakemukset tehdään kotisivujen kautta https://panulacompetition.fi.

Hakumoottori avataan marraskuun lopussa. Ohjelmisto on jo kotisivulla nähtävissä ja solistit julkaistaan lokakuun lopussa.

Ensimmäinen JORMA PANULA MINIKAPU KILPAILU 4.-7.9.2024.

Vuoden 2024 kapellimestarikilpailun yhteyteen professori Jorma Panula on ideoinut uuden kilpailun nuorille kapellimestareille, JORMA PANULAN MINIKAPUKILPAILU 4.-7.9.2024. Kilpailu on suunnattu suomalaisille tai Suomessa opiskeleville ulkomaalaisille. Maestro Panulan ajatuksena on lisätä edelleen nuorten musiikinopiskelijoiden kiinnostusta orkesterinjohtamiseen. Kilpailijoiden yläikäraja on 20 vuotta, ja hakuaika tähän kilpailuun on 1.1.-29.2.2024. Kilpailuun valitaan kahdeksan kilpailijaa. Orkesterina nuorten kapellimestareiden kilpailussa toimii Wasa Sinfonietta. Tuomaristoon on valittu professori Atso Almila, puheenjohtajana, kapellimestarit Jukka Iisakkila ja Ville Mankkinen. Ohjelmisto on jo nähtävissä kotisivulla.

Professori Jorma Panulan tekemä työ orkesterinjohtamisen opettajana on tuottanut loistavia tuloksia. Yksi suomalaisen kulttuurin tärkeimpiä vientiartikkeleita on ympäri maailmaa toimivat kapellimestarit. Useimmat heistä ovat olleet Panulan opissa.


Yhteystiedot

Monica Johnson
Tuottaja
+358 (0)50 911 33 49
monica.johnson@panulacompetition.fi

Kilpailutoimisto sijaitsee Vaasan kaupungintalossa kilpailukauden aikana.
Katuosoite: Senaatinkatu 1, 65100 VAASA
Postiosoite: PO Box 3, FI-65101 VAASA
info@panulacompetition.fi
panulacompetition.fi