Uutiset
IX JORMA PANULA INTERNATIONAL CONDUCTING COMPETITION 3.-7.9.2024

IX JORMA PANULA KANSAINVÄLINEN KAPELLIMESTARIKILPAILU 3.-7.9.2024

Viljo ja Maire Vuorion Säätiö on aloittanut yhdeksännen Vaasassa järjestettävän JORMA PANULA KANSAINVÄLINEN KAPELLIMESTARIKILPAILUN 3.–7.9.2024 suunnittelun.

Kilpailun ajankohta on siirretty marraskuulta syyskuulle, jotta kävijöiden on helpompaa ja mukavampaa tulla seuraamaan kilpailua. Vaasan seudun kauniit ympäristöt ovat luultavasti alkusyksyllä houkuttelevampia kuin marraskuun pimeydessä. Kilpailun paikkana on Vaasan kaupungintalo.

Akateemikko Jorma Panula on kutsunut tuomariston jäsenet kanssaan yhteen löytääkseen kilpailun parhaan kapellimestarin 20 kilpailijan joukosta.

Puheenjohtaja Jorma Panulan lisäksi tuomariston jäsenet ovat professori Ed Spanjaard Alankomaista, kapellimestari Maria Badstue Tanskasta, kapellimestari Vytautas Lukočius Liettuasta, ja kapellimestari Mikko Franck Suomesta. Kaikilla tuomariston jäsenillä on pitkä kokemus orkesterin johtamisesta ja kapellimestareiden kouluttamisesta. Tämän lisäksi kilpailun orkesterit, Vaasan kaupunginorkesteri ja Jyväskylä Sinfonia, nimittävät yhden muusikon tuomariston jäseneksi. Orkesterit ovat toimineet kilpailun orkestereina vuodesta 2003 lähtien.

Kilpailu on avoin hakijoille, jotka ovat alle 40-vuotiaita ja kotoisin EU-maista, Islannista, Norjasta, Sveitsistä ja Isosta-Britanniasta. Hakuaika avoinna 1.12.2023–29.2.2024. Hakemuslomake ja säännöt löytyvät tältä nettisivulta marraskuun loppuun mennessä.

Vuonna 2021 kilpailuun haki yli 150 osallistujaa. Toivomme, että myös seuraavaan kilpailuun on yhtä paljon hakijoita. Joukko asiantuntijoita yhdessä Maestro Jorma Panulan kanssa valitsee 20 kilpailijaa kilpailemaan yhdessä Euroopan maineikkaimmista kapellimestarikilpailuista.


A NEW COMPETITION FOR YOUNG CONDUCTORS 4.-7.9.2024

UUSI KILPAILU NUORILLE KAPELLIMESTAREILLE 4.-7.9.2024

Ensimmäistä kertaa koskaan professori ja akateemikko Jorma Panula panee alulle uuden kapellimestarikilpailun erityisesti nuorille ja lahjakkaille kapellimestareille: JORMA PANULA MINIKAPUKILPAILUN, vuonna 2024.

Kilpailun perustamisen syynä on Panulan huoli kapellimestarikoulutuksen tulevaisuudesta Suomessa ja hänen halunsa edelleen lisätä nuorten muusikoiden kiinnostusta orkesterin johtamiseen. 93-vuotiaana professorina ja orkesterin johtamisen opettajana Panulan työ on tuottanut upeita tuloksia sekä Sibelius-Akatemian professorina aiemmin että yhä edelleen hänen oman Panula-Akatemian mestarikurssiohjelmansa kautta. Yksi Suomen tärkeimmistä klassisen musiikin vientituotteista ovat kansainvälistä uraa tekevät kapellimestarit. Suurin osa heistä on jossakin vaiheessa ollut Maestro Panulan oppilaana kuten Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Osmo Vänskä, Susanna Mälkki, Sakari Oramo, Mikko Franck, Pietari Inkinen, Klaus Mäkelä, Dalia Stasevska, Dima Slobodeniouk, Tarmo Peltokoski ja moni muu.

Minikapukilpailu järjestetään kansainvälisen kilpailun rinnalla samaan aikaan mutta kaksi päivää lyhyempänä. Kilpailu on tarkoitettu suomalaisille ja ulkomaalaisille opiskelijoille Suomessa. Hakijoiden yläikäraja on 20 vuotta, alaikärajaa ei ole. Hakuaika on 1.1.–29.2.2024, ja hakeminen tapahtuu tämän kotisivun kautta.

Kilpailun orkesteri on Wasa Sinfonietta. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat professori Atso Almila, kapellimestari Jukka Iisakkila ja kapellimestari Ville Mankkinen.


Greetings from the Producer

TERVEHDYS TUOTTAJALTA

Nyt kun uusi kotisivu www.panulacompetition.fi on avattu, toivotamme teidät tervetulleiksi seuraamaan sivuamme ja jakamaan uutisiamme. Tästä lähtien julkaisemme tietoa ja uutisia kapellimestarikilpailuista, sekä yhdeksännestä kansainvälisestä kilpailusta että ensimmäisestä minikapukilpailusta. Nyt kun syksy on tulossa, syyskuusta alkaen alamme päivittää uutisia uudella tarmolla.

Olen saanut Viljo ja Maire Vuorion Säätiön kautta mahdollisuuden olla mukana järjestelykomiteassa kilpailuiden tuottajana vuonna 2024.

Tehtävä tuntuu ihanalta ja mielenkiintoiselta. Olen aiemmin johtanut omaa kamarimusiikkifestivaaliani Korsholman Musiikkijuhlia. Festivaali on on nyt hyvissä käsissä, ja voin siis jatkaa työskentelyä klassisen musiikin parissa tällä tavoin. Monet kansainvälisen kapellimestarikilpailun voittajista ja osallistujista ovat vuosien aikana esiintyneet Korsholman Musiikkijuhlilla. Myös työskentely Vaasan kaupunginorkesterin kanssa on tuttua. Odotan innolla kilpailuiden tuomaa jännitystä ja musiikillisia kokemuksia. Tervetuloa seuraamaan uutisiamme!

Monica Johnson


Yhteystiedot

Monica Johnson
Tuottaja
+358 (0)50 911 33 49
monica.johnson@panulacompetition.fi

Kilpailutoimisto sijaitsee Vaasan kaupungintalossa kilpailukauden aikana.
Katuosoite: Senaatinkatu 1, 65100 VAASA
Postiosoite: PO Box 3, FI-65101 VAASA
info@panulacompetition.fi
panulacompetition.fi